latinica  ћирилица
01/05/2024 |  12:52 ⇒ 13:17 | Autor: RTRS

Aulić: Cvijanović pred SB UN demaskirala laži koje brane političko Sarajevo i njihovi mentori

Ne zna se ko je posljednjih dana nervozniji Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova FBiH ili Elmedin Konaković, ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara, a sasvim je moguće da ta nervoza priozilazi iz istih strahova, izjavio je Saša Aulić, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH.
Saša Aulić - Foto: RTRS
Saša AulićFoto: RTRS

- To je razumljivo, s obzirom da su im prijatelji i najbliži saradnici u epicentru kriminalnih afera i da se svim silama trude da skrenu pažnju sa tih neugodnih tema. Njihovu agoniju samo je produbio jučerašnji državnički nastup srpskog člana Predsjedništva pred Savjetom bezbjednosti UN - naglasio je Aulić.

On je istakao da panične reakcije iz FBiH najbolje svjedoče o tome da je obraćanje srpskog člana Predsjedništva BiH bilo efektno i da je Cvijanović pred najvažnijim svjetskim forumom, kako kaže, demaskirala laži koje uporno brane političko Sarajevo i njihovi mentori.

- Po sarajevskoj iskrivljenoj logici, u BiH treba ignorisati glas Republike Srpske, a izvan nje ga po svaku cijenu spriječiti i zaustaviti. Bošnjački predstavnici još uvijek žive u iluziji da oni imaju monopol nad iznošenjem stavova o BiH i da glas jednog naroda mogu da predstavljaju kao zajednički stav svih u BiH - naveo je Aulić.

On je ukazao da je obraćanje srpskog člana Predsjedništva još jedan dokaz da su ta vremena davno prošla.

- Uzalud su im svi pokušaji da, čak i ilegalnim sredstvima, utišaju glas Republike Srpske i njenih predstavnika. Što se više u tome trudili, to će istina dalje i snažnije da odjekuje - jasan je Aulić.