latinica  ћирилица
25/09/2017 |  10:37 ⇒ 13:27 | Autor: RTRS

Vučić najavio veća ulaganja u razvoj istoka Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je mnogo veća ulaganja u infrastrukturu i ekonomski razvoj istoka Srbije.
Aleksandar Vučić - Foto: SRNA
Aleksandar VučićFoto: SRNA

Obraćajući se, nakon otvaranja rekonstruisane dionice puta Krepoljin-Žagubica, Vučić je rekao da 50 godina ništa nije ulagano u istok Srbije i Homolje i da se mora očuvati rodna gruda.

"Visoku cenu za slobodu je narod Homolja platio za slobodu Srbije i vreme je da pokažemo poštovanje našem narodu na istoku Srbije i uložimo mnogo više nego prethodnih 50 godina", rekao je Vučić.

On je poručio da kao predsjednik Srbije ne želi da prihvati da se ulaže samo u centar Beograda, Niša, Novog Sada, a da su ostali građani drugog reda.

"Niste građani drugog reda, ulagaćemo da imate moderne puteve. U Žagubici ćemo dovesti malog investitora da ljudi imaju sigurnost posla", rekao je Vučić.

On je istakao da u ovom kraju živi oko 12.000 ljudi, te da su mnogi otišli u inostranstvo, ali da država želi da se oni vrate, zbog čega se i grade lokalni putevi.

"Nakon teških mera, uskoro ćete imati gotovo najveće plate i penzije. Gledaćemo kako da vas spojimo sa Borom. Planiramo da dovedemo više investitora u ovaj deo Srbije. Ostaje da se radi na Dunavskoj magistrali", rekao je Vučić

Izvor: Srna