latinica  ћирилица
25/09/2017 |  17:42 ⇒ 18:34 | Autor: RTRS

Gagović: Prioritet investicije i nova radna mjesta (VIDEO)

Dragomir Gagović iz SNSD-a novi je načelnik opštine Trnovo. Prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije Gagović je osvojio 640 glasova, a Nenad Mišović iz SDS-a 443 glasa.
Dragomir Gagović - Foto: SRNA
Dragomir GagovićFoto: SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo pobjedom kandidata ove stranke i što su izbori prošli u mirnoj atmosferi. Novi načelik poručuje da će on biti načelnik svim građanima Trnova, bez obzira na političku pripadnost. Prioritet su, kaže, investicije i nova radna mjesta.

Malom i nerazvijenom Trnovu ne trebaju podjele, poručuje novi načelnik. Prvi korak jeste uvid u stanje budžeta. Potom treba obezbijediti održavanje puteva za predstojeću zimu i pomoći stanovništvu u nabavci ogreva. Prioritet su ulaganja u privredu i nova radna mjesta.

- Broj stanovnika se non-stop smanjuje, a samim tim i broj učenika u školi, a to se može spriječiti jedino otvaranjem proizvodnih pogona. Ovdje je realno otvaranje dva pogona za preradu drveta. Јedan ivestitor iz Beograda koji ulaže tri miliona evra je već spreman za to - ističe Gagović.

Novi načelnik planira razvoj dijela Јahorine, koji pripada ovoj opštini. Potrebno je, kaže, obnoviti turističke potencijale, ribnjak za 11 bazena i kompleks Rajski dol. I stanovnici Trnova očekuju boljitak.

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik poručio je da će republičke i lokalne vlasti sarađivati za dobrobit Trnova.

- Pobjeda SNSD-a u Trnovu jeste dokaz da snaga ove stranke jača - kaže Dodik.

On kaže da je na prošlim izborima u ovoj opštini prije godinu dana, kandidat SNSD-a Goran Vujičić pobijedio sa 30 glasova razlike, a sada je to 180 glasova razlike, što je šest puta više.

- Veoma smo zadovoljni pobjedom u Trnovu. Čestitam i zahvaljujem građanima Trnova za neutralnu i fer političku borbu i podršku kandidatu SNSD-a - ističe Dodik.

Centralna izborna komisija BiH trebalo bi da utvrdi i objavi konačne rezultate izbora u Trnovu najkasnije do 4. oktobra, kada bi Dragomir Gagović i zvanično trebalo da preuzme funkciju načelnika opštine Trnovo.