latinica  ћирилица
25/09/2017 |  19:05 ⇒ 26/09/2017 | 09:55 | Autor: RTRS

I opština Ugljevik plaćala medijske usluge BN televiziji! (VIDEO)

Opština Ugljevik je za medije i informisanje samo u prošloj godini planirala 120.000 KM, da bi rebalansom sredstva dostigla 150.000, a prema nezvaničnim informacijama potrošeno je čak 176.000 KM. Najveći dio finansijskog kolača odlazi BN televiziji. Zvanične podatke odbornici još čekaju. Vlast će ih, prema najavama, iznijeti na narednoj sjednici opštinskog parlamenta.
SO Ugljevik - Foto: RTRS
SO UgljevikFoto: RTRS

Opozicioni odbornici porede sredstva za određene socijalne kategorije i izdvajanje za medije, prije svega za BN televiziju. Na primjer, mladi bračni parovi koji žele proširiti porodicu dobijaju tri puta manje novca.

- U prošloj godini je rebalansom predviđeno 150.000 KM, a potrošeno 176.000 za medije, a najviše tih sredstava ide za BN TV - kaže Milutin Tasovac, odbornik SNSD-a.

Opoziocioni odbornici još nisu dobili zvaničan izvještaj od opštinske vlasti koliko se izdvaja novca za medije, prije svih za BN televiziju. Očekuju da se to desi na narednoj sjednici lokalnog parlamenta. Kažu da je početna cifra za medije prije nekoliko godina bila 80.000 KM.

- Velika sredstva se izdvajaju, od 120 do 150 hiljada KM, u zavisnosti da li je izborna godina ili ne. Ovdje nema uravnoteženog izvršenja budžeta, pojedine stavke se izvrše sa 170 odsto, a neke se uopšte ne izvršavaju - ističe Dalibor Kojić, odbornik SNSD-a.

- Građani koji gledaju BN TV imaju utisak da je ovdje raj, da je opština razvijena, da nema problema, a uopšte nije tako - dodaje Tasovac.

Građani Ugljevika smatraju da se izdvaja previše novca za BN televiziju. Smatraju da se ta sredstva mogu racionalnije utrošiti, na primjer za investicije i otvaranje novih radnih mjesta.

Načelnik opštine i predsjednik SO Ugljevik danas nisu bili na poslu, pa smo uskraćeni za njihov komentar. RTRS je prije nekoliko mjeseci poslala dopis opštinskoj upravi u kojem je zatražila odgovor o finansiranju medija. Odgovor nikada nismo dobili.