latinica  ћирилица
30/04/2024 |  14:16 ⇒ 14:58 | Autor: RTRS

Dodik: Sramota za cijeli svijet što su dopustili Njemačkoj da se ovako obračunava sa Srbima

Kakvu agendu i namjere ima Njemačka vidjeli smo po rezoluciji o Srebrenici, gdje je sve ovo vrijeme tajno pravila planove kako da se obračuna sa Srpskom i Srbima, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Uvjerili smo se u ono što smo znali od ranije - da je politika koju vodi aktuelna vlast Njemačke krajnje neprijateljska prema Srbima i da nemaju namjeru da se zaustave s tim. Saracinu bi bilo bolje da poruči njemačkom kancelaru da se bavi Njemačkom i problemima koje tamo ima i koje je sam stvorio, a da nas ovdje puste na miru. Kad god su se oni angažovali, Srbi su to osjetili na svojoj koži i stradali najviše. Sramota za cijeli svijet je to što su dopustili Njemačkoj da se na ovakav način obračunava sa Srbima - dodaje Dodik.

Kako on navodi, uradili su sve da zaustave njemačke firme da ovdje ulažu, pa nisu ni u tome uspjeli.

- Svakodnevno nas bombarduju tekstovima o navodnom ratu, prijetnjama Srpske i drugim lažima da bi nas uništili i spriječili investitore da dolaze, a oni opet dolaze i ostaju, i to baš iz Njemačke. To zlo treba da zaustave njemački građani. To je zlo koje ne miruje i nanosi štetu cijeloj Evropi. Insistiranjem na ostanku nelegalnog Šmita, za kojeg i sam Saracin kaže da ga ne priznaje dio međunarodne zajednice, izazvali su najveću krizu od postanka BiH - napominje Dodik.

Kaže, da su Njemačka i Amerika glavni krivci, uz dobro poznati angažman Britanaca.

- Oni sve nas drže zarobljenim u njihovim borbama za dominaciju i uticaj na ovim prostorom, kako bi upravljali svim što imamo. Krenuli su od imovine i jasno rekli da je to cilj, a sada to realizuju kroz projekte poput rezolucije, kojima misle da će ukinuti Republiku Srpsku i samim tim olakšati upravljanje i resursima i imovinom. To se nikada neće desiti. Srpski narod neće dopustiti da nama upravlja Njemačka niti će prihvatiti bilo kakve kvalifikacije koje dolaze od Njemačke - zaključuje Dodik na društvenoj mreži "Iks".