latinica  ћирилица
08/11/2017 |  14:45 | Autor: RTRS

Zajednička komisija podržala prijedlog budžeta OBA-e za 2018.

Zajednička komisija Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ danas je u Sarajevu dala pozitivno mišljenje na Prijedlog budžeta Agencije za 2018. godinu.
OBA BiH - Foto: RTRS
OBA BiHFoto: RTRS

"Prijedlog budžeta OBA uklapa se u gabarite dostavljene od Ministarstva finansija i on će biti upućen dalje ka ovom ministarstvu, odnosno domovima Parlamentarne skupštine BiH", rekao je privremeni predsjedavajući Zajedničke komisije Bariša Čolak novinarima u Sarajevu, navodeći da je riječ o sumi od oko 35 miliona KM.

Čolak nije mogao precizirati kada će Zajednička komisija Parlamentarne skuštine BiH za nadozor nad radom OBA početi da radi u punom kapacitetu s obzirom da predstavnici SNSD-a Nikola Špirić i Sredoje Nović već izvjesno vrijeme nisu članovi Komisije.

On je izrazio nadu da su parlamentarni domovi obaviješteni o zbivanjima u Komisiji i imenovanju privremenog predsjedavajućeg te da će Predstavnički dom već na narednoj sjednici nešto preduzeti kako bi se ispoštovale odredbe Zakona o OBA i kako bi Komisija u što skorije vrijeme dobila predsjedavajućeg iz reda opozicionih stranaka.

"Smatram da je rok od dva mjeseca sasvim dovoljan za to", dodao je Čolak, koji imenovan za privremenog predsjedavajućeg Komisije na period od 60 dana nakon što je Predstavnički dom smijenio Špirića sa tog mjesta.

Srpski delegat u Domu naroda Sredoje Nović /SNSD/ sam je podnio ostavku na članstvo u Zajedničkoj komisiji Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom OBA.

Izvor: SRNA