latinica  ћирилица
09/11/2017 |  10:59 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske sa ambasadorom Holandije o Reformskoj agendi, integracijama...

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci u nastupnu posjetu ambasadora Holandije u BiH Rejnauta Votsa.
Dodik i Vots (Foto: http://www.predsjednikrs.net) -
Dodik i Vots (Foto: http://www.predsjednikrs.net)

Predsjednik Dodik upoznao je ambasadora Votsa da je Republika Srpska ispunila sve obaveze koje su proistekle iz Reformske agende, kao i sve obaveze koje su proisticale iz sporazuma sa MMF-om.

Republika Srpska je veoma posvećena evropskim integracijama, i zastoj na tom putu proizveli su neki drugi nivoi vlasti koji, kako je poznato, praktično ne funkcionišu, naglasio je predsjednik Srpske.

Predsjednik Dodik istakao je da je Republika Srpska posvećena miru i stabilnosti, koje smatra nekim od osnovnih preduslova za brži ekonomski razvoj.

Predsjednik Republike upoznao je ambasadora Holandije sa ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj, ističući da Srpska uredno servisira sve svoje obaveze i da makroekonomski pokazatelji govore da Republika Srpska bilježi rast od oko 3% BDP-a.

Predsjednik Dodik i ambasador Vots razmijenili su mišljenja i nekim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas, u svom kabinetu, u nastupnu posjetu, ambasadora Kraljevine Holandije u BiH Rejnauta Vosa.

Cvijanović - Vos

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima koje institucije Republike Srpske provode u procesu evropskih integracija, kao i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama.

Јedna od tema bila je i unapređenje poslovnog i privrednog ambijenta u kontekstu mjera koje Vlada Republike Srpske provodi u skladu s Akcionim planom za sprovođenje Reformske agende.