latinica  ћирилица
24/11/2017 |  21:49 ⇒ 21:53 | Autor: RTRS

IRB kupila posljednju emisiju obveznica OC Јahorina (VIDEO)

Investiciono-razvojna banka kupila je posljednju emisiju obveznica Olimpijskog centra Јahorina, od 10 miliona 360 hiljada maraka, čime je zaokružen ivesticioni ciklus. Više od 40 građevinskih mašina na Јahorini je danas radilo na sistemu vještačkog osnježavanja.
Јahorina snijeg - Foto: SRNA
Јahorina snijegFoto: SRNA

Pojedini predstavnici lokalne vlasti Istočnog Sarajeva učestvovali su u kampanji protiv povećanja cijena "ski-pasa" na Јahorni, kažu iz Olimpijskog centra, ističući da su zbog niskih cijena ranije trpjeli milionske gubitke.

"Nedavno smo potpisali ugovor sa Skijalištima Slovenije. Oni vjeruju u Јahornu. Srbija vjeruje u Јahorinu. Samo neki naši ne vjeruju. Pozivamo ih da krenu putem Kantona Sarajevo. Bjelašnica je spustila cijene jer su dobili subvenciju od 2 miliona KM od Kantona Sarajevo. Neka Grad Istočno Sarajevo nama da subvenciju od 2 miliona i mi odmah spuštamo cijene", rekao je Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Јahorina.

"Nisu uošte mnogo povećane cijene, sa 38 na 40 KM u predsezoni, a 45 KM u sezoni za cijelodnevnu ski-kartu. Apsolutno je Јahorina najjeftiniji ski-centar u regionu", podsjeća Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Јahorina.