latinica  ћирилица
13/12/2017 |  10:57 | Autor: RTRS

Veći dio opštine Kneževo dobio struju

U većem dijelu opštine Kneževo uspostavljeno je normalno elektrosnabdijevanje, izuzev za kupce sa četiri trafo-područja, struju imaju i centri Kotor Varoša i Čelinca, a bez električne energije su uglavnom seoska područja, i to širi rejon Šipraga u kotorvaroškoj opštini, te pravci prema Ukrini, Branešcima i Štrbama u čelinačkoj opštini, saopšteno je iz preduzeća "Elektrokrajina".
Kneževo - Foto: Screenshot/YouTube
KneževoFoto: Screenshot/YouTube

Terenske ekipe "Elektrokrajine" su juče i jutros sanirale kvarove na mnogim dalekovodnim pravcima na kojima je protekla tri dana prekinuto snabdijevanje usljed jakog vjetra koji je rušio električne stubove i kidao nadzemne kablove.

Na području Banjaluke uspostavljeno je uredno napajanje na dalekovodnim pravcima prema Krupi na Vrbasu i u Potkozarju, dok su bez električne energije jutros uglavnom pravci ka Manjači, od prigradske Saračice do najudaljenijih sela Kozica i Tramošnja u opštini Oštra Luka.

"Bez električne energije je i okolina naselja Predgrađe-Lazarevo zbog prokišnjavanja krova u rasklopnoj trafo-stanici", navode iz "Elektrokrajine".

Iz preduzeća dodaju da su na području Prijedora jutros bez struje bila tri srednjonaponska pravca, odnosno 30 trafo-područja sa oko 1.000 potrošača.

Na području Laktaša struju jutros nisu imala tri srednjonaponska pravca, odnosno 35 trafo-područja na području Miloševaca, Riječana i Gornje Slatine.

Na području Gradiške bez električne energije je dalekovod za Lamince, dok je u opštini Kozarska Dubica bez napajanja dalekovod za Knežicu sa 1.465 kupaca.

Na području "Elektrodistribucije" Mrkonjić Grad u čijoj je nadležnosti sedam opština na jugu Krajine bez napona je još samo jedan srednjonaponski pravac, dok su na području "Elektrodistribucije" Novi Grad koja distributivno pokriva i opštine Kostajnica i Krupa na Uni sanirani svi srednjenaponski kvarovi.

"Na području Krajine evidentirano je i više stotina kvarova na niskonaponskoj mreži pojedinačnih domaćinstava", navode iz "Elektrokrajine".

Sve terenske ekipe ovog preduzeća cjelodnevno su angažovane na saniranju kvarova.

Izvor: SRNA