latinica  ћирилица
15/12/2017 |  16:26 ⇒ 16:37 | Autor: RTRS

Crnadak sa ambasadorima o rezultatima rada i planiranoj saradnji za 2018. godinu

Ministar inostranih poslova Igor Crnadak sastao se sa ambasadorima zemalja zapadnog Balkana u BiH. Sa ambasadorima Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem, Crne Gore Milanom Lakićem, Albanije Ilirom Melom i otpravnikom poslova Makedonije u BiH Aleksandrom Krstevskim, Crnadak je razgovarao o rezultatima rada u 2017. i planiranoj saradnji za 2018. godinu.
Igor Crnadak - Foto: RTRS
Igor CrnadakFoto: RTRS

Sastanku u kabinetu člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske prisustvovao je i srpski član Predsjedništva, Mladen Ivanić.

Nakon sastanka Crnadak se sa ambasadorima uputio u Zimzograd na neformalno druženje tokom kojeg je iskoristio priliku da pozove građane zemalja regiona da do 15. januara posjete Banjaluku i sadržaje koje nudi Zimzograd i da zimske praznike iskoriste za odmor na nekoj od domaćih planina.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa navodima o strateškom dokumentu Evropske unije o proširenju, koji se priprema, a u kojem bi zemlje regije Uniji pristupale u grupama “2+2+2”, i po kojem bi BiH bila u posljednjoj grupi Crnadak je istakao da ima određene informacije o tome, ali da nije prikladno da govori o dokumentu koji je u nastajanju.

M.Vujinović/RTRS