latinica  ћирилица
18/12/2017 |  12:46 ⇒ 14:42 | Autor: RTRS

Hern u odvojenim susretima sa Dodikom i Čubrilovićem (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci sa prvim zamjenikom visokog predstavnika i supervizorom za Brčko distrikt Denisom Hernom.
Dodik - Hern - Foto: RTRS
Dodik - HernFoto: RTRS

Vrijeme snažnog intervencionizma međunarodne zajednice oličene u OHR-u, i nametanje rješenja mimo Ustava i ovlaštenja koja ima visoki predstavnik su prošlost, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom sastanka sa Denisom Hernom, naglasivši da je takva praksa udaljila BiH od demoktratskih procesa i potrebe za traženjem konsenzusa.

Međunarodni intervencionizam samo šteti BiH, rekao je predsjednik Dodik istakavši da je on uvijek za dogovor legalno izabranih političara u BiH.

Republika Srpska je čvrsto opredijeljena za evropske integracije i čini sve da se brže kreće na tom putu, rekao je predsjednik Dodik. On je supervizora za Brčko podsjetio i na nedavnu odluku Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti za koju se zalaže Republika Srpska.

Što se tiče Brčko distrikta, Republika Srpska je izuzetno posvećena razvoju i napretku Distrikta i čini sve da pomogne dobre projekte u Brčkom.

Predsjednik Dodik informisao je supervizora Herna i o ekonomskim pokazateljima u Republici Srpskoj koji govore da Srpska bilježi rast i dobre rezultate u mnogim segmentima.

Predsjednik Republike i supervizor za Brčko razmijenili su mišljenja i o ostalim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas u Banjaluci da su svi organi vlasti i institucije Republike Srpske stabilni i da funkcionišu u skladu sa Ustavom, zakonom i osnovnim načelima demokratije.

Čubrilović je na sastanku sa prvim zamjenikom visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Denisom Volterom Hernom ocijenio da je u Srpskoj i BiH neophodno i dalje graditi sistem koji će nesmetano funkcionisati, bez obzira na personalna rješenja, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Čubrilović-Hern

On je izrazio opredjeljenje za donošenje reformskih zakona i stvaranje boljih uslove za razvoj privrede, te omogućavanje novog zapošljavanja i privlačenje stranih investitora, za šta je neophodno izgraditi kvalitetnu i funkcionalnu infrastrukturu i omogućiti potpuniju vladavinu prava.