latinica  ћирилица
18/12/2017 |  15:38 ⇒ 19:13 | Autor: RTRS

Trebinjski vatrogasci na proljeće u novom Domu (VIDEO)

U toku je izgradnja novog Vatrogasnog Doma u Trebinju koji bi trebao da bude završen do početka marta.
Vatrogasni dom u Trebinju - Foto: RTRS
Vatrogasni dom u TrebinjuFoto: RTRS

Izgradnju finansira Grad Trebinje, sukcesivno tokom tri godine, budžetskim novcem.

Vrijednost radova je milion i 140 hiljada maraka.

Nadležni u gradskoj upravi ističu da je izgradnja novog Vatrogasnog doma veoma bitan i strateški važan projekat za Trebinje.

 - U prizemlju su velike garaže za 16 vozila. Tu su kotlovnica, prijemna soba, prostorije za slaganje opreme, na spratu su sobe za odmor, sobe za treninge, informacioni centar, prostorije za vježbanje, pojašnjava Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za urbanizam.

Specifično će biti izgrađen i krov. Ravan i pogodan za određenu vrstu vježbi za vatrogasce.

U sklopu čitavog objekta planiran je i toranj koji će takođe služiti za vježbe i simulacije različitih situacija u kojima bi mogli biti ili se nalaze vatrogasci tokom rada.

Novi i moderan vatrogasni dom pružiće znatno bolje uslove rada za 33 zaposlena u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Trebinje.

- Prostorije u kojima se nalazimo su neuslovne, oskudne i nedovoljne za potrebe ove jedinice. Nadamo da će novi dom biti vrlo brzo u upotrebi. Radujemo se tome jer ćemo dobiti uslove da razmjestimo ljude i tehnkiku, ističe Tripo Ćuk, komandir Teritorijalne Vatrogasne jedinice Trebinje.

Rok za izgradnju novog Vatrogasnog doma u Zasad Polju u Trebinju je devedeset dana.

U Gradskoj upravi kažu da bi, ako vremenski uslovi dozvole, i sve bude išlo planiranom dinamikom, trebinjski vatrogasci trebali da usele u novi prostor početkom marta 2018. godine.