latinica  ћирилица
18/12/2017 |  16:39 ⇒ 20:35 | Autor: RTRS

25 godina rada Pedagoškog zavoda Srpske (VIDEO)

Pedagoški zavod Republike Srpske obilježava 25 godina postojanja.
Pedagoški zavod - Foto: RTRS
Pedagoški zavodFoto: RTRS

Povodom jubileja danas je u Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske organizovan Okrugli sto na kojem su sumirani rezultati rada Zavoda u proteklih četvrt vijeka.

Republički pedagoški zavod osnovan je 18. decembra 1992. godine. Za 25 godina postojanja, svoju najveću ulogu Zavod je imao 1998. i 1999. godine, kada je izvršena reforma školstva.

Pored reforme obrazovanja, Republički pedagoški zavod učestvovao je u realizaciji brojnih projekata.

Pedagoški zavod Republike Srpske kontinuirano radi na stručnom usavršavanju nastavnog kadra, direktora i stručnih saradnika, organizacija i učestvovanju na različitim školskim takmičenjima i analizama učeničkih postignuća.

Јedna od novina, koja je zasad u ekperimentalnoj fazi, jeste polaganje završnog ispita u osnovnim školama.

25 godina rada i razvoja Republičkog pedagoškog zavoda obilježeno je večeras svečanom akademijom u Banjaluci.

Ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević istakao je da je 25 godina rada Zavoda značajan jubilej i za obrazovni sistem u Srpskoj.

- Ova ustanova učestvuje u izradi nastavnih planova i programa, obrazovanju i stručnom usavršavanju nastavnika. U narednom periodu se očekuje da Republički pedagoški zavod predloži nastavne planove i programe kojima će biti dodatno unaprijeđen sistem obrazovanja - rekao je Malešević.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović rekao je da se ovaj zavod nalazi u temeljima Republike Srpske.