latinica  ћирилица
04/01/2018 |  08:29 | Autor: RTRS

Kljajić: Prioritet - infrastrukturni projekti

Načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić očekuje da će tokom ove godine biti realizovan projekat asfaltiranja četiri putna pravca ukupne vrijednosti 544.000 KM, te poboljšano stanje elektromreže na području te opštine.
Krupa na Uni - Foto: RTRS
Krupa na UniFoto: RTRS

Kljajić je rekao Srni da zbog budžetskih dugovanja iz prethodnog perioda, prošle godine nije bilo mogućnosti za ulaganja u projekte infrastrukture.

"Očekujemo da će ove godine biti realizovan projekat ruralnog razvoja poslovanja koji realizuje Јedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. U opštini Krupa na Uni biće realizovana četiri projekta asfaltiranja putnih pravaca ukupne vrijednosti 544.000 KM. Učešće opštine je 10 odsto", rekao je Kljajić.

On je naveo da je na području te opštine neophodna rekonstrukcija elektromreže koja je u lošem stanju i dolazi do čestih nestanaka električne energije.

Navodeći da su u ovoj izrazito nerazvijenoj opštini zbog budžetskih dugovanja na snazi mjere štednje, Kljajić je podsjetio da je lokalni parlament usvojio program sanacije dugovanja za šta je predviđeno pet godina.

"Dugovanja iz prethodnoh perioda su na nivou godišnjeg budžeta opštine - oko 800.000 KM. Uspjeli smo izmiriti dio obaveza, usvojena je odluka o kreditnom zaduženju takođe za izmirenje dugovanja. Očekujemo da će uz racionalnu potrošnju i pomoć Vlade Republike Sprske biti riješen problem budžetskih dugovanja", naveo je Kljajić.

On je podsjetio da je 27. novembra prošle godine u Hašanima počela izradnja replike rodne kuće književnika Branka Ćopića.

"Vlada Azerbejdžana je za izgradnju Ćopićeve kuće donirala 26.000 evra. Zemljani radovi su završeni, izvođač radova firma `Benkos Bosna`, obezbijedio je materijal za nastavak radova čim to vremenske prilike dozvole", rekao je Kljajić.

Prema njegovim riječima, budžet opštine Krupa na Uni za 2018. godinu planiran je u iznosu od 977.000 KM, što je ako se izuzme kreditno zaduženje od 130.000 KM, na nivou prošlogodišnjeg.

Izvor: SRNA