latinica  ћирилица
23/01/2018 |  11:47 | Autor: RTRS

Serenin trener kritikuje Đokovićev novi servis

Trener Serene Vilijams, Patrik Muratoglu, smatra da nova tehnika pokreta prilikom servisa ne pomaže Novaku Đokoviću da rastereti lakat.
Novak Đoković (Foto: twitter.com/AustralianOpen) -
Novak Đoković (Foto: twitter.com/AustralianOpen)

Đoković je šest mjeseci pauzirao zbog problema sa laktom, te sa svojim trenerskim timom koji čine Andre Agasi i Radek Štepanek promijenio način serviranja kako bi ga rasteretio.

Međutim, srpski teniser i dalje ima problema sa laktom, što je naglasio nakon eliminacije u osmini finala Australijan opena i najavio novu pauzu.

- Јednostavno, ne razumijem. Prilikom pokreta za servis on dva puta opterećuje lakat. Prvo, kada priprema udarac, pokretom na gore odlaganjem kretanja glave reketa, što se prenosi na ruku, nakon čega slijedi spoljna rotacija i savijanje pod pritiskom. Potom, pokret kada udara, kada koristi zglob gdje je lakat opet pod pritiskom. Da je Novak promijenio jednu od ove dvije stvari, razumio bih, ali ovo je previše - rekao je Muratoglu.

On smatra da promjena servisa ne mora da utiče negativno na igru tenisera.

- Mnogi igrači su mijenjali tehniku servisa, i to često. Nadal je to nekoliko puta radio. Njegov današnji udarac nema veze sa onim kada je prvi put osvojio Rolan Garos, sa 19 godina - dodao je trener Serene Vilijams.

Đoković je u ponedjeljak neočekivano poražen od Hejona Čunga iz Јužne Koreje u tri seta u osmini finala AO. Posleij meča je najavio novu dužu pauzu.

Izvor: B92