latinica  ћирилица
10/02/2018 |  16:17 | Autor: RTRS

Kovačević: Mektić predstavlja ozbiljnu opasnost za Srpsku

Član Glavnog odbora SNSD-a Radovan Kovačević naveo je da je javnost u Republici Srpskoj posljednjim izjavama ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragana Mektića o Srebrenici još jednom dobila evidentan dokaz da Mektić nije samo klovn i predmet podsmijeha, već da on predstavlja ozbiljnu opasnost po Srpsku i srpski narod u cjelini.
Radovan Kovačević (Foto: http://www.srpskacafe.com) -
Radovan Kovačević (Foto: http://www.srpskacafe.com)

"Do sada su samo najveći i najostrašćeniji srbofobi bili toliko besramno smjeli da su sebi dopuštali da srpski narod i Vojsku Republike Srpske porede i izjednačavaju sa njemačkim nacistima, a sada im se očigledno pridružio i Dragan Mektić", rekao je Kovačević.

On je naveo i da je posebno sraman današnji Mektićev pokušaj relativazicije juče iznesenih kvalifikacija, uz kukavički i bijedni pokušaj da u kontekst svojih izjava stavi i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Za razliku od Dragana Mektića koji već četiri godine radi sve kako bi negirao evidentnu opasnost od radikalnog islama u BiH i kako bi za sve loše okrivio Republiku Srpsku i predstavio je kao najgore mjesto na svijetu, Milorad Dodik je zahvaljujući svom ugledu i svojim odnosima, prvenstveno sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, značajno doprinio da se u Savjetu bezbjednosti UN ne usvoji sramna rezolucija o Srebrenici, koja je o srpskom narodu i njegovoj ulozi u posljednjem ratu govorila upravo ovo što danas izjavljuje Dragan Mektić", kazao je Kovačević.

Kovačević je dodao i da se "poštovanje prema svim nevino stradalim žrtvama u Srebrenici ne smije dovoditi u pitanje, ali da se nikako ne može govoriti o kvalifikaciji genocida".

Izvor: SRNA