latinica  ћирилица
12/02/2018 |  10:42 ⇒ 14:14 | Autor: RTRS

Vučić: Moraćemo da razgovaramo, nema pitanja s jednostavnim odgovorom (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Zagrebu da su u razovoru s njegovom koleginicom Kolindom Grabar Kitarović ponuđene informacije koje će nekim porodicama značiti dosta u otkrivanju gde su njihovi nestali članovi, te najavio da će dvije strane u naredne dvije godine pokušati da riješe problem granica...
Vučić u Zagrebu (www.rts.rs) -
Vučić u Zagrebu (www.rts.rs)

Takođe, kako je rekao na zajedničkoj konfernciji za novinare, i Srbija i Hrvatska će ubuduće morati da razgovaraju i imaju bolje odnose, bez obzira koliko to ne žele svi u politickim sistemima i jedne i druge zemlje

Uoči posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, zastave Srbije postavljene su u posljednji čas na trgovima, uz zastave Hrvatske, jer se vlasti boje da bi ekstremisti mogli da ih pale i cijepaju.

Kako navode hrvatski portali, iako je to uobičajeno pri dolasku stranih državnika u Zagreb, zastave Srbije su u posljednji čas postavljene na trasu kojom će Vučić proći.

Policijske patrole su raspoređene, a u pripravnosti će biti i snajperski timovi Antiterorističke jedinice Lučko, pripadnici interventnih jedinica, te desetine detektiva i tajnih agenata u civilu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova na raspolaganju ima blindirano vozilo, a u pripravnosti će biti i poseban tim Hitne pomoći, te obezbijeđena i dovoljna količina krvi Vučićeve krvne grupe.

Navodi se da je riječ o standardnoj proceduri kod svih državničkih posjeta.