latinica  ћирилица
17/02/2018 |  16:34 ⇒ 16:56 | Autor: RTRS

Superliga: Crvena zvezda nadigrala Јavor

Fudbaleri Crvene zvezde su ubjedljivo sa 3:0 savladali Јavor na stadionu "Rajko Mitić" u utakmici 23. kola Superlige Srbije. Ovom pobjedom crveno-bijeli osigurali su vodeću poziciju na tabeli domaćeg šampionata.

Već od starta utakmice fudbaleri Crvene zvezde su počeli seriju napada na gol gostiju iz Ivanjice i već u šestom minutu poveli sa 1:0 golom Luke Adžića.

Gosti su ofanzivnom igrom pokušali da uzvrate, ali su domaćini nastavili napadačku taktiku i uspjeli da izbore jedanaesterac u 28. minutu kada je Aleksandar Pešić fauliran u šesnaestercu. Iako je to pomalo neuobičajeno, Pešić nad kojim je načinjen prekršaj, uspješno izvodi jedanaesterac i Crvena zvezda na odmor odlazi sa prednošću od 2:0.

Na početku drugog poluvremena napadač Crvene zvezde Ben propušta nekoliko sjajnih prilika da se upiše u strijelce, ali Aleksandar Pešić uspjeva u 72. ninutu da se po drugi put upiše u strijelce za konačnih 3:0.

Sredinom drugog polugremena teren je zbog povrede na nosilima je napustio strijelac prvog gola Luka Adžić što može biti veliki problem za njegov tim. O ozbiljnosti povrede znaće se više poslije detaljnijih ljekarskih pregleda.

Pobjedom nad Јavorom trenutno vodeća Crvena zvezda je osigurala prvo mjesto na tabeli domaće lige i ponovo se okreće međunarodnom terenu.

Izvor: RTS