latinica  ћирилица
16/03/2018 |  13:25 | Autor: SRNA

Za obnovu Doma zdravlja u Srebrenici 125.000 dolara

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić potpisao je danas ugovor sa predsjednikom Rotari kluba iz ovog mjesta Nedeljkom Simićem o zajedničkom finansiranju finalne obnove zgrade Doma zdravlja predviđene vrijednosti 125.000 dolara.
Srebrenica- Dom zdravlja - Foto: RTRS
Srebrenica- Dom zdravljaFoto: RTRS

Ugovorom je definisano da će 70 odsto tog iznosa obezbijediti Rotari klub u saradnji sa partnerima iz Austrije, a sa 30 odsto sredstava učestvovaće opština i time bi trebalo da se konačno obavi finalna spoljna rekonstrukcija i obnova Doma zdravlja, te laboratorija.

Ovaj projekat će obuhvatiti obnovu krova, postavljanje toplotnoizolacione fasade na cijelom objektu, u skladu sa standardima energetske efikasnosti, te renoviranje i zanavljanje opreme za laboratoriju, kao i obuku menadžmenta i medicinskog osoblja.

Dio unutrašnjosti srebreničkog Doma zdravlja renoviran je prošle godine sredstvima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i uz podršku opštine.

Simić je rekao da će, osim obezbjeđenja sredstava za obnovu srebreničkog Doma zdravlja, Rotari klub od naredne sedmice početi da uručuje po jedan obrok za 90 socijalno ugroženih domaćinstava i pojedinaca sa područja srebreničke i bratunačke opštine.