latinica  ћирилица
22/03/2018 |  10:53 ⇒ 15:54 | Autor: RTRS

Zvornik: Donacijom Kabineta predsjednika opremljen novi kabinet u SC "Petar Kočić"

Ulaganje u obrazovanje je investicija u budućnost, parola je kojom se vode nadležni u zvorničkom Srednjoškolskom centru "Petar Kočić", u kojem je opremljen novi kabinet za bankarske tehničare. Kabinet je opremljen zahvaljujući donaciji Kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, u iznosu od 10 hiljada maraka.

Dobijena sredstva rukovodstvo škole iskoristilo je da kupi novi namještaj i računare i kabinet prilagodi bankarskim i ekonomskim tehničarima koji će u njemu sticati praktična znanja.

"Ovo je već peta donacija iz Kabineta predsjednika i s ponosom mogu reći da je veliki broj kabineta opremljen i da su uslovi u ovoj školi izuzetno dobri. Trudimo se da praktična nastava bude zastupljena onoliko koliko može da bude u školi, ali da uslovi budu veoma dobri", kaže direktorka Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" u Zvorniku Biljana Pisić.

 

Klupe su rađene namjenski kao pultovi ili šalteri kako bi se rad bankarskih tehničara u školi prilagodio njihovom radu u banci.

Učenici Srednjoškolskog centra naglašavaju važnost dobijene opreme, jer će im ova donacija značajno olakšati rad i praktičnu nastavu i svako od njih će moći da radi na zasebnom računaru, što do sada nije bio slučaj.

Zahvaljujući donacijama Kabineta predsjednika Dodika, u Srednjoškolskom centru su prethodnih godina opremljena i dva kabineta za medicinsku grupu predmeta, kabinet za ugostitelje i dva matematička kabineta, što je značajno popravilo uslove za rad u ovoj školi.