latinica  ћирилица
22/03/2018 |  16:10 ⇒ 19:05 | Autor: RTRS

U Skupštini opštine Bileća ponovo promijenjena skupštinska većina

U Skupštini opštine Bileća ponovo je promijenjena skupštinska većina, a lokalni parlament ostao je i bez predsjednika, nakon što je treći po redu podnio ostavku.

Budžet za tekuću godinu ni danas nije bio na dnevnom redu, ali je opet zasjedanje proteklo uz međusobne prozivke, uvrede i neprimjereno ponašanje.

Bilećko pozorište u skupštini ponovo radi : još jednom je promijenjena većina, ovog puta nakon što su se odbornici SNSD-a Radoslav Brčić i Ujedinjene Srpske Saša Radan, priklonili do juče opozicionim odbornicima. Načelnik Miljan Aleksić kaže da nije očekivao ovakav ishod, ali da sukoba u stranci nema. 

"Naša je stranka jedinstvena. Tu je samo jedan 'otpadnik' koji će brzo dobiti ispisnicu", rekao je načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić.

Radoslav Brčić kao razloge svog postupka navodi loše vođenje opštine i manipulacije u opštinskom odboru. Kaže da je on jedan od osnivača stranke u Bileći i da mu samo jedna osoba može dati ispisnicu. 

"Јa sam tu od prvog dana i ako me Milorad Dodik isključi, ja ću izaći", poručio je odbornik SNSD-a Radoslav Brčić.

Aleksić tvrdi da će brzo konsolidovati redove, i da njegova pozicija neće biti ugrožena jer vjeruje u razum građana Bileće. Drugi slave uz igru i pjesmu i najavljuju opoziv načelnika. 

"Da su ovi iz SDS-a htjeli, mi bismo ga i danas opozvali", smatra odbornik SRS dr Vojislav Šešelj Dražen Dunđer.

Sjednica je završena sa polupraznim predsjedničkim stolom: Blažo Vujović je još na prošloj sjednici podnio ostavku na mjesto predsjednika Skupštine, a danas je smijenjen i potpredsjednik. Da će bilećka skupštinska sapunica imati mnogo obrta i napetih epizoda moglo se i pretpostaviti nakon izbora, kada su za 19 odborničkih mjesta izabrani predstavnici čak 11 političkih partija.