latinica  ћирилица
23/03/2018 |  12:21 ⇒ 17:08 | Autor: B92

Okončana talačka kriza u Francuskoj (VIDEO)

Tri osobe ubijene su u na jugozapadu Francuske kada je jedan muškarac zaustavio automobil, pucao na policiju i uzeo taoce u supermarketu uzvikujući "Alahu ekber", nakon čega ga je policija likvidirala, rekli su zvaničnici.

Francuski istražitelji su odmah potvrdili da se napad tretira kao teroristički i da je napadač uzviknuo da pripada Islamskoj državi. 

Napadač je dok je držao zarobljene ljude u supermarketu tražio oslobađanje Salaha Abdeslama, odgovornog za tertoristički napad u Parizu 2015, kada je stradalo 130 ljudi. Abdeslam je jedini preživjeli osumnjičeni poslije napada u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Gradonačelnik Erik Menasi izjavio je da je otmičar uletio u prodavnicu vičući "Alahu akbar" i "sve ću da vas pobijem" nakon čega je oteo nekoliko ljudi. Napadač je oslobodio taoce, a u supermarketu je ostao zabarikadiran sa jednim policajacem.

 

Tužilaštvo nadležno za terorizam je pokrenulo istragu. Premijer Francuske, Eduard Filip, je rekao da je situacija na jugu Francuske "veoma ozbiljna".