latinica  ћирилица
25/03/2018 |  15:18 ⇒ 26/03/2018 | 10:13 | Autor: RTRS

Vukanović smislio još jednu laž

Savjetnik Mladena Bosića Nebojša Vukanović već godinama je u službi onih kojima RTRS nije baš najdraža televizija. Svakodnevno blaćenje je nastavio i demantijem na prilog u kojem, ustvari, ništa nije ni demantovao. Podsjećamo, u prilogu, u kojem je bezočno napao sveštenike Srpske Pravoslavne Crkve , i nakon što je uhvaćen u laži, najbrutalnije se obrušio na urednike i novinare RTRS-a, tvrdeći da je slučajno pogriješio u imenima svojih predaka. I onda ponovo slagao.

Za potrebe prikrivanja laži koju je sam konstruisao, kako pravoslavni sveštenici služe pomen ustašama, Nebojša Vukanović, uhvaćen u laži, radi što većeg saosjećanja javnosti, smislio je još jednu -da su njegovog djeda Simu ustaše bacile u jamu i da je, zbog navodnog čina sveštenika, on i lično uvrijeđen. Nakon objavljivanja priloga na RTRS-u Vukanović se obrušio na urednike i na našu TV kuću ne birajući riječi.

Između ostalog je napisao:
„Na konferenciji za novinare ponekad se može desiti jezička pogreška pa sam i ja umjesto Vlado Simov rekao Simo Vladov Vukanović“.

A evo kako je tačno govorio Vukanović:

"Mog đeda Simu su 1941. godine u uniformi kraljeve vojske, tek što je došao iz Aprilskog rata, uhvatili na njivi u Popovom polju i bacili ga u jamu".

Vukanović je rekao samo moj đed Simo. I nigdje se nije ispravio, kako naknadno lažno tvrdi u svom tekstu. Nikada i niko nije obajvio tu ispravku, jer je nije ni bilo, a ovu izjavu smo uzeli iz priloga koji je emitovan na jednoj od televizija u Srpskoj.

Nebojša Vukanović je tako slagao da mu je djed Simo bačen u jamu jer nije očekivao da bi neko nekada mogao provjeriti istinost njegovih tvrdnji, baš zato što niko normalan nešto tako ne bi izmislio.

Opet uhvaćen u laži, preturajući po kostima predaka, a u želji da laž pretvori u istinu, Nebojša Vukanović se sada sjetio Vlada Vukanovića, đedovog brata koga su ustaše bacile u jamu Ržani do. Vlado Vukanović jeste žrtva ustaškog zločina i bačen je u jamu Ržani do, ali ni on nije pravi đed Nebojše Vukanovića. Vlado Vukanović je imao dvoje djece i od njih samo dvoje unučadi: Vladimira i Vesnu.

I tako, iz laži u laž, Nebojša Vukanović, Minhauzen iz Trebinja, ispreturao je cijelu kosturnicu u Veličanima, ali tamo, za svoje potrebe, nije pronašao svog pravog i jedinog đeda po ocu Filipa Vukanovića, jer on, hvala Bogu, nije bio žrtva ustaškog zločina.

Ali svakako jeste žrtva svog unuka Nebojše, koji nije birao sredstva da svoje laži odbrani ne štedeći kosti ni svojih, ni tuđih rođaka.