latinica  ћирилица
25/03/2018 |  15:20 ⇒ 18:26 | Autor: RTRS

"Pozitivne snage Srpske": Uskoro konvencija sa učesnicima iz Srpske, Srbije i dijaspore

Pokret “Pozitivne snage Srpske” organizovao je danas tribinu na kojoj je predstavljen budući rad. Najavljuju brojne događaje i manifestacije kojima žele probuditi uspavane potencijale i duh stanovnika Srpske.
Pozitivne snage Srpske - Foto: RTRS
Pozitivne snage SrpskeFoto: RTRS

Za jesen planiraju kulturne manifestacije za četiri opštine u Federaciji Bosne i Hercegovine (Drvar, Glamoč, Grahovo, Petrovac). Osim ovoga, planiraju i desetak predstava za sela u Srpskoj. Promijeniti stvari nabolje zajedno sa mladima, želja je svih iz pokreta “Pozitivne snage Srpske“.

"Krajem maja planiramo da ovdje održimo konvenciju gdje će biti puno ljudi iz javnog, političkog, kulturnog i sportskog života Srbije i Republike Srpske i puno uspješnih Srba koji rade u inostranstvu", najavio je Dalibor Račić, predsjednik Upravnog odbora Pokreta “Pozitivne snage Srpske“.

U narednom periodu, navode, aktivnije će se uključiti i u diskusije u privredi kako bi se stvorile što bolje prilike za sve generacije u Srpskoj. Učestvovaće i u konferenciji o visokom obrazovanju zajedno sa Ministarstvom prosvjete.

"Naša je želja da kroz format udruženja građana pokušamo da utičemo na one koje vrše vlast u Republici Srpskoj da učine da zakonske i druge regulative i prakse postupanja budu bolje", ističe predsjednik ovog udruženja Aleksandar Sajić.

Dosad je njihove skupove posjetilo više od 20.000 građana Srpske.