latinica  ћирилица
18/04/2018 |  12:11 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Otvorena Međunarodna izložba "Inost mladih 2018" (VIDEO)

U Banjaluci je otvorena 20. Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva "Inost mladih 2018". Izložbu je u Domu omladine otvorio ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Јasmin Komić.

Međunarodnu izložbu ideja, inovacija i stvaralaštva "Inost mladih 2018" organizuju Savez inovatora i Udruženje inovatora grada Banjaluka, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i grada Banjaluka.

Komić je rekao da je ova manifestacija respektabilna i da mladi na njoj treba da predstave svoje mogućnosti. Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se manifestacija održava 20. put, kao i inovativnošću mladih koji na njoj izlažu.

Komić je dodao da je ovo manifestacija mladih koji nose energiju potrebnu posebno u oslobađanju inovativnih aktivnosti, ideja, inovacija i svega onoga što treba da bude obilježje pristupa privredi i poslovanju.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je rekao da grad i ove godine u okviru obilježavanja Dana grada podržava "Inost mladih".

- Grad Banjaluka je grad mladih, znanja i Univerziteta i izuzetno nam je važno da njegujemo i ovaj događaj i ovakve manifestacije - rekao je Radojičić.