latinica  ћирилица
20/04/2018 |  16:11 ⇒ 16:14 | Autor: SRNA

PDP - Poslanici SzP došli na hitnu sjednicu

Partija demokratskog progresa /PDP/ saopštila je danas da su svi poslanici partija Saveza za promjene /SzP/ došli na hitnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, te da im je žao što sjednica nije održana.
PDP - Foto: RTRS
PDPFoto: RTRS

U PDP-u navode da je parlament mjesto gdje treba razgovarati i o teškim pitanjima, poput ratnohuškačkih izjava bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića.

"Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac traži krivce za svoj politčki debakl, neuspjeh održavanja današnje sjednice, a nije uspio da na sjednicu dovede ni dva poslanika iz sopstvenog Kluba, niti koalicione partnere iz DNS-a", smatraju u PDP-u.

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je trebalo da bude razmatrana jedna tačka dnevnog reda "Ratnohuškačke izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi sa proizvodnjom naoružanja u fabrikama namjenske industrije na teritoriji Federacije BiH", nije danas održana zbog nedostatka kvoruma.

Na sjednicu nisu došli poslanici SDA, SBB, SDP-a, DF-a i Nezavisnog bloka, ali ni članovi Predsjedništva BiH, koji su bili pozvani.