latinica  ћирилица
28/04/2018 |  20:23 ⇒ 20:24 | Autor: RTRS

Lela Vuković svoje emocije prenosi na platno

Lela Vuković iz Trebinja, amaterska je slikarka, koja je za dvije godine, koliko se aktivno bavi slikartsvom savladala skoro sve tehnike, pa se u njenoj kolekciji mogu naći portreti, crteži, ulja na platnu, pasteli i akrili.

Zdravstveni je radnik, ali slobodno vrijeme koristi isključivo za slikanje.

Sve svoje emocije, Lela Vuković prenosi na platno. Raspoloženje je ključni faktor, da li će u atelje uopšte ući i nešto naslikati tog dana.Iz svake njene slike izviru ljubav i optimizam.

- Svaka slika ima svoju priču, svuda je ljubav, jer i mene ona pokreće, ja svaku sliku slikam s ljubavlju, emocije su na slici, pa čak i kod portreta...jedna pogrešna linija je dovoljna da uništite rad - priča Lela.

Vukovićeva radi kao medicinska sestra u Hitnoj službi i nije baš uobičajeno da neko špriceve, zavoje i flastere, kod kuće zamijeni četkicama, bojama i kistovima. Poslije napornog i strestnog dana, slikarstvo je za nju , kaže Lela, neka vrsta anti-stres terapije.

- S obzirom da je moj posao jako stresan, kada dođem kući, samo kratko odmorim i odmah sam spremna za slikanje, kada uđem u atelje, spremna sam za pokret...a mene pokreće slikarstvo, jer znate, i medicina i slikarstvo su humani - kaže Vukovićeva.

Lela bi najviše voljela kaže, da penzionerske dane posveti slikarstvu i da ostavi neki trag iza sebe. Upis na Akademiju likovnih umjetnosti priznaje, ostao je njena tiha patnja, mada je svoju profesiju sasvim dobro uklopila sa hobijem. Želi da mašta, stvara i uživa u svom radu , a mi joj želimo da baš tako i bude!