latinica  ћирилица
13/05/2018 |  07:57 ⇒ 15:21 | Autor: RTRS

Hitna sjednica Vlade Srpske o nadolazećoj migrantskoj krizi; Institucije BiH nespremne

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je da će Vlada Srpske danas na hitnoj sjednici raspravljati o pitanju migranata koje je nadležnost institucija BiH, a kojim se, kako kaže, niko ozbiljno ne bavi.

"S obzirom na to da su institucije BiH pokazale neodgovornost, javašluk i nesposobnost o pitanjima koja su mnogo manje problematična, sada kad vidimo ovaj migrantski talas, koji možemo tako zvati, onda imamo ozbiljan razlog za strah", rekla je predsjednica Vlade.

Ocijenila je da je problem migranata ogroman i da su institucije BiH trebalo da budu "u stanju alarma" pri samoj najavi o dolasku nekoliko desetina hiljada migranata.

Sjednici će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, najavljeno je iz Birao Vlade za odnose sa javnošću.

Osim članova Vlade, sjednici će prisustvovati direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Miodrag Marjanović, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed.