latinica  ћирилица
18/05/2018 |  17:56 ⇒ 18:05 | Autor: Agencije

Pucnjava u srednjoj školi u Teksasu, osmoro ubijeno

Najmanje osam osoba ubijeno je u pucnjavi u srednjoj školi u Santa Feu, u američkoj državi Teksas, javlja "Si-En-En". Osumnjičeni za pucnjavu je uhapšen, rekao je novinarima pomoćnik direktora Kris Ričardson.
Pucnjava u školi u Teksasu - Foto: Screenshot
Pucnjava u školi u TeksasuFoto: Screenshot

U saopštenju se navodi da je incident iskontrolisan i da jedinice za sprovođenje zakona rade na obezbjeđivanju zgrade i prebacivanju učenika na drugu lokaciju.

Pomoćnik direktora škole je za KTRK izjavio da je osumnjičeni u pritvoru, prenio je AP.

Tokom incidenta, učenicima je rečeno da se evakuišu, a osoblje im je savjetovalo da pretrče na drugu stranu ulice i da se sakriju.

Na incident su odgovorili agenti Federalnog istražnog biroa /FBI/, kao i agenti Biroa za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive.

Agencija KTRK, koja je povezana sa agencijom Si-En-En, javila je da je naoružani napadač ušao na čas umjetnosti i otvorio vatru iz oružja koje je ličilo na sačmaru.

Šerif okruga Haris Ed Gonzales naveo je na svom nalogu na Tviteru da je privedena još jedna osoba.

Prosvjetne vlasti objavile su na društvenim mrežama da ima povrijeđenih, ali nisu iznijele više detalja.

Povrijeđeni se prebacuju u bolnicu u obližnjem gradu Galveston, rekao je portparol te bolnice, ali nije precizirao broj povrijeđenih niti je iznio druge detalje.

Prema riječima šerifa Goznalesa, najmanje jedan policajac je povređen.

Oglasio se i američki predsednik Donald Tamp, koji je napisao na svom nalogu na Tviteru da rani izvještaji ne djeluju dobro.

Ovo je treća pucnjava u školi u SAD u proteklih sedam dana, a 22. po redu od početka godine u SAD.