latinica  ћирилица
10/05/2024 |  09:54 ⇒ 13:26 | Autor: SRNA

Antonov: Putin jasno poručio Zapadu da je dijalog moguć, ali pod jednakim uslovima

Predsjednik Rusije Vladimir Putin poslao je jasan signal zapadnim zemljama u vezi sa mogućnošću dijaloga o pitanjima bezbjednosti i strateške stabilnosti, ali samo pod jednakim uslovima, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.
Anatolij Antonov (Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV) -
Anatolij Antonov (Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV)

- Putin je tokom govora na inauguraciji poslao jasnu poruku zapadnim silama. Uprkos oštrom antiruskom stavu SAD i njihovih saveznika, naš lider je nagovijestio izvodljivost debate o bezbjednosti i strateškoj stabilnosti. Јoš jedan ključni detalj: diskusija može da se održi samo pod jednakim uslovima, uz obostrano uvažavanje interesa druge strane - rekao je Antonov na svečanom prijemu koji je ruska diplomatska misija u Vašingtonu organizovala povodom Dana pobjede u Drugom svjetskom ratu.

Putin je inaugurisan na funkciji predsjednika u utorak, 7. maja. On je u svom govoru izrazio uvjerenje da je prioritet Rusije da zaštiti narod, sačuva tradicije države i civilizacije, te da teži ka novim horizontima zajedno sa globalnom većinom, podsjeća TASS.

Ruski predsjednik naglasio je da je Moskva otvorena za razgovore o bezbjednosti i strateškoj stabilnosti, ali samo pod jednakim uslovima.