latinica  ћирилица
10/06/2018 |  16:08 ⇒ 11/06/2018 | 10:19 | Autor: SRNA

Cvijanović: Kao predsjednik Republike nastaviću da radim dobar posao za Srpsku

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas će kao predsjednik Republike nastaviti da radi dobar posao za Srpsku.
Željka Cvijanović (foto: sputniknews.com) -
Željka Cvijanović (foto: sputniknews.com)

Cvijanovićeva je istakla da će kao predsjednik Republike promovisati institucije Srpske, važnost jedinstva u Republici Srpskoj od lokalnog do republičkog nivoa, kao i da će promovisati veoma ozbiljan nastup srpskih predstavnika na niovu BiH.

- To ćemo imati sa predsjednikom /Miloradom/ Dodikom koji će biti član Predsjedništva. Tada ćemo moći da povežemo stvari i da punom parom radimo za Republiku koja postaje, sigurna sam, sve bolja i uspješnija - rekla je Cvijanovićeva novinarima u Vukosavlju.

Cvijanovićeva je objasnila da ima pravo da traži podršku birača i građana Republike Srpske zbog svega postignutog, kao i zbog njenog odnosa prema građanima i institucijama Republike Srpske.

- Ne postoji nijedan djelić Republike Srpske u kojem nisam bila i učestvovala u različitim projektima i realizaciji projekata koji su na dobrobit naše Republike i svih naših lokalnih zajednica - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla kako može da svakog pogleda i traži podršku, te podsjetila kako su penzioneri za vrijeme njenog mandata kao premijera dobili povećanje od 20 odsto što nikad do sada nije zabilježeno u Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva je napomenula da podršku može da traži i od poljoprivrednika, jer znaju kako su bila teška vremena, ali su određene stvari stabilizovane.

Prema njenim riječima, kada je riječ o boračkim kategorijama obezbjeđivana su povećanja, ove godine za porodične i lične invalidnine i kada je u pitanju godišnji i mjesečni borački dodatak.

Cvijanovićeva je pomenula i neke buduće programe, te ukazala da u okviru boračke populacije ima još jedna grupacija prema kojoj se mora intervenisati.

- Sada se na tome radi. Očekujem da ćemo uskoro potpisati memorandum koji će tretirati i to pitanje. Dakle, nemam problem da bilo koga pogledam u oči i zatražim podršku - naglasila je Cvijanovićeva.