latinica  ћирилица
07/07/2018 |  18:57 ⇒ 09/07/2018 | 14:18 | Autor: RTRS

Premijerka u posjeti višečlanoj porodici Filipović (FOTO)

Predsjednica Vlade Željka Cvijanović posjetila je šestočlanu porodicu Filipović u Bijeljini, koja je korisnik Vladine mjere – mjesečnog dodatka od 405 maraka za nezaposlene majke.

Da je ovaj vid pomoći značajan mladim roditeljima, jer im daje podršku i dodatnu sigurnost da će svojoj djeci lakše obezbijediti sve što je potrebno, potvrdila je Branka, majka četvoro djece.

Iznenadna posjeta premijerke Cvijanović obardovala je i Branku i dječicu, ali i predsjednica Vlade bila je izuzetno zadovoljna jer Vladina mjera daje dobre rezultate.

Željka Cvijanović u posjeti porodici Filipović (Foto: RTRS)

- Zadovoljstvo je što sam mogla da posjetim ovu porodicu. Ovdje je divna atmosfera, dječica. Posebno me je to interesovalo, s obzirom na to da su oni korisnici vladine mjere koja se odnosi na mjesečni dodatak od 405 maraka za nezaposlene majke i dobila sam najbolja moguća objašnjenja, istakla je premijerka.

- Јa se zahvaljujem u ime svog supruga i u svoje ime našoj premijerki, Željki Cvijanović, što je došla da nas posjeti i što nam pruža podršku kao višečlanoj porodici, rekla je Branka Gavrić, majka četvoro djece.

Željka Cvijanović u posjeti porodici Filipović (Foto: RTRS)

Mladi roditelji pokazali su da su hrabri, odgovorni i da se ne boje obaveza. Ljubav i briga prema djeci prioritet je u ovoj porodici.

- Želim da budemo primjer svim mladima i našem društvu da se odlučuju na rađanje, jer samim mjerama zakona koji je naša premijerka sprovela u djelo, mnogo podrške pružate nama, nezaposlenim porodiljama, dodaje Branka.

Ovo je pozitivna priča i ono što me posebno veseli, kada je riječ o višečlanim porodicama, kaže premijerka Cvijanović, jeste to da ne odustaju od nekih stvari.

- Ovo je prilika da ohrabrim mladu majku da čim prođu ove prve brige oko bebice da ide dalje da nastavi studiranje. Naravno, briga za djecu i porodicu jeste prioritet, ali sve se može kada se hoće, dodala je predsjednica Vlade.

Branka je studirala ekonomiju i vjeruje da će nastaviti fakultet. Uz ljubav i slogu u porodici, sve se može postići.

A u ovoj porodici ima ljubavi za sve.