latinica  ћирилица
16/07/2018 |  15:30 ⇒ 17:39 | Autor: SRNA

"Čast otadžbine": Deklaracija NATO lidera je razbojništvo

Udruženje "Čast otadžbine" ocijenilo je kao "razbojništvo" deklaraciju na NATO samitu u Briselu kojom se državna zajednica BiH prihvata kao da je već članica NATO pakta, ne poštujući želju srpskog naroda, kao ni odluke institucija Republike Srpske.
Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs) -
Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs)

"Velike zapadne sile su donele rat na Balkan krajem prošlog veka, a u deklaraciji kažu da će NATO biti `posvećen` stabilnosti i bezbednosti zapadnog Balkana. Kakvo razbojništvo i licemernosti od `srpskih prijatelja` sa Zapada", navodi "Čast otadžbine".

Ovo udruženje ističe da velike sile, članice NATO pakta, vrše ogromni pritisak na Srbiju i Republiku Srpsku, kako bi do kraja ove godine sve zemlje Balkana uveli u svoje članstvo i oslobodili ih od "karcerogenog" uticaja Ruske Federacije.

"Republika Srpska je protiv članstva u NATO paktu, što su stavovi potvrđeni kroz institucije. Razlog je brutalno bombardovanje Srbije i Republike Srpske krajem prošlog veka, od strane devetnaest članica NATO saveza, gde je naneta ogromna šteta državi, koje se može meriti stotinama milijardi dolara, velikim brojem poginulih civila i ogromnom broju naknadno obolelih od karcinoma kao posledice uranijumskog zračenja", saopšteno je iz "Časti otadžbine".

Ovo udruženje navelo je da "Engleska priprema novi kontigent špijuna i ubica za obezbeđenje `demokratije` u Republici Srpskoj" i ocijenilo da se te pripreme vrše "uz sadejstvo Bakira i zlikovca Orića".

"Samo lakoverni i dobro plaćeni stvaraju iluzije o zajedničkim interesima. Njihov interes je bio uvek okrenut na štetu Srba, samo je uvek bilo Brankovića, Lazovića, Divljaka i sličnih. Za naš opstanak je potrebna sabornost prema politici koja je usmerena ka opstanku Republike Srpske", zaključuje se u saopštenju Udruženja "Čast otadžbine".