latinica  ћирилица
06/11/2018 |  18:01 | Autor: SRNA

Grabovac: Pripadnici hrvatske vojske 1992. ubili Zorana Stojakovića

Predsjednik Odbora za traženje zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Marko Grabovac izjavio je da raspolaže pouzdanim informacijama da su pripadnici Hrvatske vojske 1992. godine u Lužanima kod Broda mučki ubili tada pedesetšestogodišnjeg Srbina - Zorana /Andrije/ Stojakovića.
Marko Grabovac - Foto: RTRS
Marko GrabovacFoto: RTRS

"Svjedok, koji nije želio da mu se pominje ime rekao mi je da su Stojakovića, koji je bio bolestan, u Lužanima ubila dvojica pripadnika Hrvatske vojske u jednoj vikendici. Oni su, zatim, zapalili vikendicu i njegovo tijelo", rekao je Grabovac Srni.

On kaže da sa istražiocem dobojske terenske kancelarije Instituta za nestala lica BiH na terenu nastavlja intenzivno da traga za Stojakovićevim posmrtnim ostacima.

"Stojakovićev nestanak nije imao ko da prijavi. Mi ćemo nastaviti da tragamo za njegovim posmrtnim ostacima. O njegovom nestanku obavijestićemo nadležne institucije, a kada pronađemo posmrtne ostatke zatražićemo ekshumaciju od Instituta za nestala lica BiH", rekao je Grabovac.

Grabovac je ranije izjavio da je na području Broda do sada otkriveno osam masovnih grobnica i jedna na području Slavonskog Broda, te da su ekshumirani posmrtni ostaci više od 300 nestalih.

On je dodao da se na području Broda potražuje još 40 nestalih lica.