latinica  ћирилица
09/11/2018 |  18:44 | Autor: SRNA

Vučić: Ruski sportisti da budu primjer mladima u Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon sastanka u Beogradu sa istaknutim ruskim sportistima Aleksandrom Kareljinom i Aleksandrom Popovim, poručio je mladima u Srbiji da bi trebalo da se ugledaju na takve ljude i sportske veličine.
Aleksandar Vučić (Foto:Sputnik / Radoje Pantović) -
Aleksandar Vučić (Foto:Sputnik / Radoje Pantović)

Vučić je rekao da posjeta ruskih sportista predstavlja veliku čast za njega i naglasio da su jedan od najboljih rvača svih vremena Aleksandar Kareljin i nekadašnji svjetski i olimpijski šampion u plivanju Aleksandar Popov, vjerovatno, među 10 najboljih sportista svih vremena na svijetu.

"Kareljinu je nadimak `Aleksandar Veliki` ili `Ruski medved` ili `Najjači čovek na svetu`", rekao je Vučić i dodao da ne zna tačno sve pobjede dvojice sportista, ali da pamti da su Srbi navijali za njih, prenose beogradski mediji.

On je naveo da Srbija želi da sarađuje sa njima i ukazao da Kareljin, koji je poslanik u Ruskoj Dumi, ima i značajnu političku karijeru, odnosno da je istaknuti član Јedinstvene Rusije sa kojom postoji saradnja.

Predsjednik Srbije je ruske sportiste zamolio da pomognu srpskom sportu - rvanju i plivanju, kako bi i srpski sportisti osvajali medalje.

Kareljin je naveo da je njihova posjeta Srbiji privatna i zahvalio Vučiću što je izdvojio vrijeme da se sastane sa njima.

On je najavio da će 7. decembra u Novosibirsku biti održan Turnir prijateljstva na kojem će, osim sportskih takmičenja, biti organizovani poslovni forum i kulturni događaji, a srpsku delegaciju činiće šezdesetak članova.