latinica  ћирилица
13/11/2018 |  16:19 ⇒ 20:01 | Autor: RTRS

ŠG Istočni Drvar: Radnici traže smjenu v.d. direktora (FOTO)

U Istočnom Drvaru dio radnika Šumskog gazdinstva „Klekovača“ blokirali su prostorije preduzeća, traže smjenu direktora. Radnici koji ne protestuju stali su sadašnje rukovodstvo.

Pred ulazom bager i teretni kamion, a ulazna vrata, zakovana daskama. Sve ovo, rezultat je nezadovoljstva radnika Šumskog gazdinstva „Klekovača“, zbog kako kažu, postupaka sadašnjeg rukovodstva. I dalje traže smjenu direktora.

- Zbog njegovog ponašanja od prvog dana, zbog prijetnji radnicima iz Drvara, zbog izjave da ga neinteresuju radnici iz Federacije, rekao je Radenko Bosnić, predsjednik sindikata radnika Šumskog gazdinstva „Klekovača“ Istočni Drvar i dodao da je već prvi dan skupljeno 80 potpisa za smjenu v.d. direktora Šumskog gazdinstva.

Vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva „Klekovača“ Istočni Drvar Nikola Јanković tvrdi da je poslovanje unaprijeđeno od kad je on na funkciji i negira optužbe radnika koji protestuju.

- Nikom nisam prijetio, izmišljanja čista. Naravno da traže moju smjenu jer su navikli ovdje da je 15 godina bila jedna ekipa, a sada je došla druga. Ovo je koalicioni dogovor, ovo mjesto pripada partiji iz koje ja dolazim tako da će to i dalje tako ostati bez obzira na njihove sve zahtjeve, naglasio je on.

Јanković kaže da je zbog cijele situacije protiv nekoliko radnika podnio disciplinske, prekršajne i krivične prijave. Međutim, radnici i dalje poručuju, od svojih zahtjeva neće odustati. Podršku protestima pružili su i brojni mještani ali lokalna vlast.

- Ne želimo i nećemo direktora Јankovića i njegove saradnike ovdje da budu u šumskom gazdinstvu i da vode politiku takvu, kako omalovažava ove radnike, omalovažava sve zaposlene u opštini Istočni Drvar, istakla je Milka Ivanković, načelnica opštine Istočni Drvar. 

Kako će se problem Šumskog gazdinstva u Istočnom Drvaru završiti, ostaje neizvjesno, a do tada, radnici koji već 14. dan protestuju, traže pomoć u rješavanju problema, od nadležnih institucija Republike Srpske.