latinica  ћирилица
16/11/2018 |  12:33 ⇒ 18:25 | Autor: RTRS

Odbori DNS-a o kandidatu za predsjednika NSRS

Regionalni odbor DNS-a Izborna jedinica 1 održava sjednicu na kojoj bi trebalo da predlože kandidata DNS-a za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je za RTRS Darko Banjac, potpredsjednik stranke, pred početak sjednice.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

"Lično ću predložiti Duška Ivića kao kandidata DNS-a za predsjednika Parlamenta Srpske, a na Odboru je da li će da ga prihvati. Iako se spekulisalo ovih dana da ću ja biti taj kandidat, moram da kažem da to nije tačno", navodi Banjac.

U DNS-u je prije nekoliko dana došlo do smjene Nedeljka Čubrilovića koji se i dalje pominje kao kandidat za predsjednika Skupštine koji ima podršku SNSD-a.

U Banjaluci će večeras biti održana sjednica Predsjedništva Gradskog odbora DNS.

Danas je Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Gradiška saopštilo je danas da ovaj odbor nije zauzeo zvaničan stav, niti dao podršku predsjedniku Regionalnog odbora DNS-a Lijevče Danetu Maleševiću da glasa za odluku Predsjedništva DNS-a o smjeni zamjenika predsjednika stranke Nedeljka Čubrilovića.
 
Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Gradiška predložilo je sazivanje sjednice Glavnog odbora stranke na kojoj bi bila razmatrana odluka o Čubrilovićevoj smjeni.

Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Pale osudilo je danas odluku Predsjedništva ove stranke o smjeni zamjenika predsjednika DNS-a Nedeljka Čubrilovića i jednoglasno mu dalo podršku.

Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Pale zatražilo je da što prije bude održana sjednica Glavnog odbora stranke na kojoj će, kako navode u saopštenju, sramna odluka Predsjedništva biti poništena.