latinica  ћирилица
19/11/2018 |  07:39 ⇒ 13:19 | Autor: RTRS

Svečana sjednica novog saziva NSRS (FOTO/RTRS, UŽIVO od 14.00)

Danas će na konstitutivnoj sjednici 10. saziva Narodne skupštine Republike Srpske, svečane zakletve položiti novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Srpske Željka Cvijanović i potpredsjednici Republike Srpske.

Cvijanovićeva i njeni potpredsjednici time će i zvanično preuzeti dužnost.

Prva sjednica novog skupštinskog saziva zakazana je za 14 časova, uz prenos na našem programu.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske danas su, uoči održavanja konstitutivne sjednice, novoizabranim narodnim poslanicima desetog saziva parlamenta Srpske dodijeljeni sertifikati Centralne izborne komisije BiH.

Kako je najavljeno, prisustvovaće joj brojni predstavnici političkog i javnog života Republike Srpske, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija, a dolazak su potvrdile premijerka Srbije Ana Brnabić i predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković

Na konstitutivnoj sjednici biće izabrana Komisija za izbor i imenovanja i verifikovani mandati narodnim poslanicima, koji će položiti svečanu zakletvu, a biće razmatrana i odluka o broju potpredsjednika Narodne skupštine.

Na predloženom dnevnom redu prve sjednice je izbor predsjednika i potpredsjednika Narodne skupštine Srpske, kao i pokretanje inicijativa za izbor delegata iz Republike Srpske u Dom naroda parlamenta BiH i za izbor delegata u Vijeću naroda Srpske.

S obzirom da je krajnji rok za izbor delegata 6. decembar, parlamentrane stranke će do 28. novembra dostaviti Narodnoj skupštini Srpske liste kandidata za izbore delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeće naroda Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

NSRS, novi saziv (Foto: RTRS)

NSRS (Foto: RTRS)

NSRS (Foto: RTRS)

NSR (Foto: RTRS)

Povezane vijesti:

Inauguracija Željke Cvijanović