latinica  ћирилица
03/12/2018 |  16:25 ⇒ 18:08 | Autor: SRNA

Registrovane pritužbe protiv tužioca Јanjića

Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH registrovala je pritužbe po službenoj dužnosti protiv tužioca Miroslava Јanjića koji je iznio kritike na račun Tužilaštva i Suda BiH nakon izricanja presude Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću.
VSTS - Foto: RTRS
VSTSFoto: RTRS

"Kancelarija disciplinskog tužioca VSTS-a želi da vas informiše da je registrovala pritužbe po službenoj dužnosti u vezi sa svim navodima povodom spomenutog izricanja presude", rečeno je Srni u Kancelariji diciplinskog tužioca.

U petak, 30. novembra, Apelaciono vijeće Suda BiH pravosnažno je oslobodilo Orića i Muhića optužbi za ubistvo srpskih zarobljenika u Srebrenici i Bratuncu.

Јanjić je rekao Srni da ne može da komentariše navode Kancelarije jer o njima još nije obaviješten.

Nakon izricanja presude Јanjić je Srni rekao da je osnovni razlog oslobađajuće presude ratnom komandantu takozvane Armije BiH Naseru Oriću to što u pravosudnim institucijama BiH nema pravde za srpske žrtve.

"To je postalo potpuno očigledno i, kako sada izgleda, te pravde za Srbe neće ni biti. Nadležna tijela, mislim na VSTS BiH, treba da se dobro zapitaju da li je ovo to pravo pravosuđe BiH kakvo treba da bude: to da u sudnici Suda BiH nema niko iz Republike Srpske", rekao je Јanjić.

On je naglasio da u sudnici Suda BiH nema ni žrtava, ni sudija, a ni tužilaca iz Republike Srpske.