latinica  ћирилица
12/12/2018 |  15:12 ⇒ 18:02 | Autor: RTRS

Orkestar harmonika iz Ugljevika u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima"

U okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", 23. decembra, u Banskom dvoru biće održano Donatorsko veče, na kojem će nastupiti mladi talenti iz cijele Republike Srpske. Oni su se vrlo rado odazvali pozivu predsjednice Republike Srpske, Željke Cvijanović, da budu njeni partneri u ovoj akciji. Među njima je i Orkestar harmonika iz Ugljevika.

Svjetsko čudo iz Ugljevika, Orkestar harmonika Osnovne škole "Aleksa Šantić", osvojilo je srca publike i žirija na skoro svim kontinentima. Sviraju zajedno već 10 godina i razne generacije, od 6 do 18 godina, sjajno se uklapaju i prate, tako da svi zvuče kao jedan.

-Ono što je presudilo da dođem ovdje je to što su u ovom orkestru profesionalci, a i ja sam htio da sviram sa njima pa da i ja postanem profesionalac - kaže Marko Mitrović.

Najzaslužniji za njihov uspjeh je nastavnik, Slavko Nikolić. Njegova ljubav prema ovom poslu i upornost odveli su ih u zemlje o kojima nisu ni sanjali. Ova gostovanja zauvijek su obilježila njihov život i dala im podstrek da budu još bolji.

- Kada smo putovali do Kanade moja harmonika se polomila. Međutim, porodica kod koje smo bili odvela me u muzički salon i kupili mi novu harmoniku. Svirao sam s njom i dan i noć, nisu mogli da spavaju od mene - kroz smijeh priča Vasilije Stanković.

Nastavnik ne krije koliko je ponosan na svoje učenike, a posebno na činjenicu da su svi skupa uspjeli da ostvare brojne snove.

- Mi sve što sviramo, to radimo sa puno ljubavi i energije koju prenosimo na one koji nas slušaju - navodi Slavko Nikolić, nastavnik muzike u OŠ "Aleksa Šantić".

Nadajući se još brojnijim uspjesima i putovanjima, ovi vrijedni učenici i muzičari, uvijek nalaze vremena da se odazovu humanitarnim akcijama, a posebna čast im je što su ove godine partneri predsjednice Republike Srpske, Željke Cvijanović, u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" i što mogu da pomognu svojim vršnjacima da unesu malo nade u svoj život, ograničen poteškoćama u kretanju. POZOVITE 1411.