latinica  ћирилица
14/12/2018 |  19:04 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

Na Јahorini zvanično otvorena zimska turistička sezona

Od sinoć je zvanično na Јahorini otvorena zimska turistička sezona. Osim pripremljenih staza i rada cjelokupnog vertikalnog transporta, naredna tri dana posjetioce očekuje prigodan zabavni program. Takođe, u funkciji je i skijalište Ravna planina koje, osim dnevnog, ima i noćno skijanje.

Protekle noći je palo preko 20 centimetara novog snijega što je uz rad sistema za vještačko osnježavanje doprinijelo da na stazi ima preko pola metra utabanog snijega. Skijaši više nego zadovoljni.

Skijanje je na Јahorini počelo prije nešto više od 15 dana i do sada je na stazama skijalo preko 3.000 skijaša što je i novi rekord pred sezonu. Za vikend se očekuje da će svi kapaciteti biti popunjeni.

"Mi smo zvanično prvi u regionu otvorili skijališta, čak 29. novembra, tako da do sada imamo više od 15 dana skijanja, što je zaista rekordno u ovako kratkom roku", rekla je Sanja Ćeremidžić, potparol OC Јahorina.

Skijalište Ravna planina je takođe u pogonu već petnestak dana, a osim dnevnog skijašima je na raspolaganju i noćno skijanje.

"Od samog početka rada pa sve do danas u kontinuitetu imamo skijanje, što dnevno, što noćno, zahvaljujući radu sistema za vještačko osvježavanje, a i niskim temperaturama koje nas prate ovih dana. Visina snježnog pokrivača iznosi preko 50 centimetara", istakla je Ana Radojković, potparol Ski centra Ravna Planina.

Ako je suditi prema najavama ova sezona bi mogla oboriti mnoge rekorde kada je u pitanju posjeta, jer se već sad traži krevet više. A snijeg koji će padati i u narednim danima garantuje sigurno skijanje u ovim ski- centrima.