latinica  ћирилица
15/12/2018 |  09:53 ⇒ 10:20 | Autor: SRNA

Nedjelja solidarnosti: "Pomozite da pristojno živimo"

Crveni krst Republike Srpske od danas organizuje Nedjelju solidarnosti pod sloganom "Pomozite da pristojno živimo".
Crveni krst Republike Srpske - Foto: RTRS
Crveni krst Republike SrpskeFoto: RTRS

Iz Crvenog krst Srpske saopšteno je da je Nedjelja solidarnosti prilika kada Crveni krst animira stanovništvo i sam pokazuje spremnost da pruži pomoć socijalno najugroženijim kategorijama društva, naročito u vrijeme praznika i darivanja.

"Tokom trajanja Nedjelje, Crveni krst će angažovati aktiviste, volontere i profesionalno zaposleno osoblje, kako bi zajedno podigli svijest građana i podsjetili ih na značaj humanosti i darivanja", navodi se u saopštenju.

Crveni krst Republike Srpske će intenzivirati svoje aktivnosti tokom trajanja Nedjelje solidarnosti i maksimalno se angažovati kako bi akcija bila uspješna.

Tokom trajanja Nedjelje solidarnosti biće organizovano prikupljanje različitih artikala, a opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta zajedno sa volonterima oglasiće akciju u školama i drugim ustanovama, animiraće potencijalne donatore i upoznati ih o pokrenutoj akciji Crvenog krsta za socijalno ugrožene kategorije.

Na listi aktivnosti je i prikupljanje robe putem humanitarnih korpi za higijenske i prehrambene artikle koje su postavljene u trgovačkim centrima.

Nedjelja solidarnosti Republike Srpske trajaće do 22. decembra.