latinica  ћирилица
16/12/2018 |  16:25 ⇒ 20:31 | Autor: RTRS

Јerinić: Imam podršku 90 odsto stranaka

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Doboja Boris Јerinić tvrdi da ima podršku 90 odsto političkih stranaka koje participiraju u Skupštini grada. Ta podrška stigla mu je i iz Ujedinjene Srpske. Јerinić je za sada jedini kandidat za gradonačelnika Doboja za predstojeće prijevremene izbore, nakon što je njegov prethodnik Obren Petrović izabran za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Izbori će biti održani 17. februara.

Iz Ujedinjene Srpske kažu da je više razloga za podršku Јeriniću, koja je važna za grad Doboj. Predsjednik ove stranke, Nenad Stevandić smatra da će Doboj, izborom Јerinića, za svoje razvojne projekte imati podršku Banjaluke i Sarajeva, što je prva prilika poslije rata.

- Doboj ima takvu priliku da pogura svoj ekonomski razvoj jedinstvom svih vlasti u Doboju, Banjaluci i Sarajevu, što je i razlog da podržimo Јerinića - rekao je Stevandić.

Јerinić je već dobio podršku SNSD-a i Demokratskog saveza Nedeljka Čubrilovića, očekuje podršku DNS-a, a razgovori će uslijediti i sa ostalim strankama u Doboju.

- U ovom momentu mi imamo podršku 90 odsto političkih partija koje participiraju u Skupštini grada i vjerujem da je pobjeda izvjesna - kaže on.

Tvrdi da Doboj ima šansu da realizuje brojne projekte. Tu šansu prepoznali su i u Ujedinjenoj Srpskoj.

- Mi nismo imali ni resurse ni sredstva, ali smo dobar rezultat postigli isključivo našim radom i ličnim učešćem - navodi Rankica Panić, pojedinaca, predsjednica GO Ujedinjene Srpske Doboj.

Izbori za gradonačelnika Doboja biće održani 17. februara, a osim Јerinića nezvanično se pominju imena još nekoliko kandidata. Јerinić je, kao i njegov prethodnik Obren Petrović, pripadao SDS-u, a nakon razlaza s tom strankom biće nezavisni kandidat.