latinica  ћирилица
19/12/2018 |  10:48 | Autor: SRNA

Banjaluka: "Građanska patrola" prijavljuje nesavjesne vozače

Putem aplikacije "Građanska patrola" Banjalučani su tokom protekle sedmice najviše prijavljivali kvarove na javnoj rasvjeti, nepropisno odložen otpad i uništavanje zelenih površina, saopšteno je iz Gradske uprave.
Banjaluka: Gradska uprava (Foto: Dejan Božić / RAS Srbija) -
Banjaluka: Gradska uprava (Foto: Dejan Božić / RAS Srbija)

Građani su, tako, dojavili da je u Ulici Prvog krajiškog korpusa uništena zelena površina, a iz Odjeljenja za komunalne poslove ističu da će na ovoj lokaciji uskoro biti postavljeni stubići kako bi omeli nepropisno parkiranje.

Kvarovi na uličnoj rasvjeti prijavljeni su i u ulicama Braće Јugovića, Јovana Bijelića, Aleji Svetog Save, te na kružnom toku na Rebrovcu, a odmah po prijemu ovih prijava, izdati su nalozi da se kvarovi otklone.

Na osnovu pristiglih prijava, komunalni policajci su evidentirali nepropisno parkiranje u ulicama Rajka Bosnića, Stepe Stepanovića, Krfskoj i Živojina Mišića, te izdali prekršajne naloge.

Iz Gradske uprave navode da je u isto vrijeme, nepropisno odlaganje otpada prijavljeno u Bulevaru Milutina Milankovića, te u ulicama Skendera Kulenovića i Kralja Petra, te da su izdati nalozi preduzeću "Čistoća" da ukloni otpad.