latinica  ћирилица
15/01/2019 |  16:06 ⇒ 17:57 | Autor: RTRS

Ivancov: Istočno Sarajevo veliki turistički potencijal

Istočno Sarajevo je važan i veliki dio Republike Srpske i postoje dobre mogućnosti za razvoj međusobne saradnje, izjavio je ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov koji je danas razgovarao sa rukovodstvom ovog grada.

Saradnja Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa univerzitetima u Voronježu i Permu dobar je primjer saradnje koja će se i dalje podsticati, a jedan od dobrih temelja biće i predstojeći EЈOF na kojem će učestvovati oko 160 ruskih sportista. Tu su i brojne druge mogućnosti.

- Istočno Sarajevo je važan, veliki dio Republike Srpske. Vidimo dobar potencijal za razvoj naše saradnje u sferi turizma. Mislimo, da bi bilo vrlo korisno uspostaviti odnose bratimljenja Istočnog Sarajeva sa nekim regionom Rusije, nekim gradom - naglasio je Ivancov.

Inicijativa bratimljenja sa nekim univerzitetskim ili gradom koji baštini zimski turizam u Rusiji i te kako znači za Istočno Sarajevo u kojem se cijeni bratski odnos ruskog naroda.

- Poznato je koliko srpski narod i u BiH, ali i u Srbiji cijeni prisustvo Rusije na ovim prostorima. Za nas je Rusija i garant Dejtonskog sporazuma, garant života i slobode. U svim mogućim srpkim pitanjima Rusija zauzima važno mjesto - naglasio je Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Rukovodstvo grada upoznalo je ruskog ambasadora i sa nastankom u teškim okolnostima i istorijom Istočnog Sarajeva, koje je, kako je rečeno, postalo najpoželjnije mjesto za život na istoku Srpske.