latinica  ћирилица
15/01/2019 |  18:33 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Čelinac- Stjepanovići će na proljeće useliti u novu kuću

Miljana Stjepanović, samohrana majka četvoro djece, iz sela Babići kod Čelinca, živi u staroj oronuloj kući koja samo što se nije urušila.

Zahvaljujući komšijama, prijateljima i dobrim ljudima, počela je izgradnja nove kuće, u koju bi na proljeće trebalo da usele.

Nakon smrti supruga, porodica živi samo od minimalne socijalne pomoći koja ne može da podmiri ni najosnovnije potrebe za život. Život u trošnoj kući golih zidova, postao je skoro nemoguć dolaskom zime, dok je zdravlje djece ugroženo zbog hladnoće. Sve ovo bilo je povod mještanima da se udruže i organizuju humanitarnu akciju kako bi prikupili novac za gradnju kuće, što je ovoj porodici vratilo nadu u bolje sutra. Izgradnjom novog doma ispuniće se i neke od njihovih višegodišnjih želja.

Zahvaljujući ljudima dobre volje, porodica Stjepanović u novi dom trebalo bi da useli na proljeće. Svako od mališana, kaže, Slobodan DŽombić predsjednik MZ Babići, imaće uslove za život dostojne čovjeka.

Ovoj akciji pridružio se i poznati privrednik iz Mrkonjić Grada Mladen Milanović, koji je odlučio da završi posao koji su mještani započeli.

Inicijator akcije Milan Ćurlić kaže da je Milanović rekao je da će preuzeti na sebe da završi radove na uređenju kuće kako bi djeca imala normalne uslove za život.

Svi koji žele da pomognu da Miljana Stjepanović i njena maloljetna djeca, što prije usele u novu kuću, mogu to da u rade uplatom novca u Uni-Kredit banci Banjaluka.