latinica  ћирилица
16/01/2019 |  18:25 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Dušica Runić v.d. načelnika opštine Drvar

Dušica Runić, iz SNSD-a, novoizabrani je vršilac dužnosti načelnika opštine Drvar. Ona je dobila većinu odborničkih glasova, u odnosu na SNS-ovog Darka Kajteza, a biće i kandidat za načelnika opštine na vanrednim izborima.

Dušicu Runić podržali su odbornici koalicije SNSD, DNS, HDZ BiH i HDZ 1990, dok su protiv njenog imenovanja bili odbornici opozicionih stranaka, SNS-a, PDP-a i SP.

- Runićeva je dobila 10 glasova za, sedam je bilo uzdržanih ili protiv, tako da je ona sa današnjim danom izabrana za v.d. načelnika opštine Drvar - kaže Nikica Bosnić, predsjednik SO Drvar .

Runićeva je svjesna da je očekuje težak posao i dodaje da će se zalagati za unapređenje uslova života u Drvaru.

- Budžet opštine Drvar je više socijalnog karaktera, potrebne su nam i investicije i različita ulaganja u narednom periodu i na tome ćemo raditi - ističe ona.

Iza njene kandidature stoji SNSD sa koalicionim partnerima, poručio je prvi čovjek drvarskog SNSD-a, Goran Broćeta.

- Runićeva će imati podršku sa svih strana i mislim da će joj to u velikoj mjeri olakšati ovaj nimalo lak posao koji je pred njom. Ako svi radimo zajedno, mislim da ćemo ipak učiniti bolji život u Drvaru u narednom periodu - navodi Broćeta.

Runićevu je podržao i potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić. Očekuje da će na predstojećim vanrednim izborima za načelnika opštine ostvariti ubjedljivu pobjedu.

- Ova godina će biti teška, biće izazovna, ispred nas je dosta posla, pošto se radi na bazi odluke o privrednom finansiranju. Potrebno je usvojiti budžet i odrediti projekte, a Runićeva će imati podršku i Vlade i rukovodstva Republike Srpske - kaže Špirić.

Vanredni izbori za načelnika opštine Drvar zakazani su za 17. februar.