latinica  ћирилица
18/01/2019 |  12:59 ⇒ 13:56 | Autor: RTRS

DEMOS podržao kandidata SNSD-a Mirka Ćurića za gradonačelnika Trebinja

Novoosnovana politička stranka DEMOS u Hercegovini ima ambiciju da formira odbore u svim opštinama i gradovima, i dobar dio organizacionih poslova je u toku, istakao je predsjednik stranke Nedjeljko Čubrilović tokom današnje posjete Trebinju.
DEMOS Čubrilović - Foto: RTRS
DEMOS ČubrilovićFoto: RTRS

"Mi smo opcija koja želi da pravi sistem, a ne lidere, jer kad sistem funkcioniše, ništa ne zavidi o pojedincu", rekao je Čubrilović na konferenciji za novinare.

U Trebinju je već formiran inicijativni odbor čiji je predsjefnik Slobodan Šaraba.

Šaraba je potvrdio da DEMOS u Trebinju već pregovara sa pojedinim nezavismim odbornicima aktuelnog saziva Gradske skupštine, kako bi se priključili ovoj partiji.

"Želimo da budemo dio vladajuće većine, ali kao stranka sa svojim stavom" , rekao je Šaraba, dodavši da je njegova donedavna stranka Snaga Hercegovine "inkorporirana sada u DEMOS".

Najavljeno je da će DEMOS na predstojećim vanrednim izborima za gradonačelnika Trebinja podržati kandidata SNSD Mirka Ćurića.

Kompletan Opštinski odbor stranke "Snaga Hercegovine" iz Bileće pristupio je danas Demokratskom savezu, saopšteno je iz DEMOS-a.

DEMOS-u su pristupila i dva dosadašnja odbornika "Snage Hercegovine" u Skupštini opštine Bileća.

U Bileći je danas održan i sastanak inicijativnog odbora za formiranje Demosa u toj opštini.

Sastanku su prisustvovali lider stranke Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik Spomenko Stojanović, generalni sekretar Boran Bosančić i koordinator Demosa za Hercegovinu Slobodan Šaraba.