latinica  ћирилица
18/01/2019 |  16:00 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Čubrilović: Trebinje stvara povoljne uslove za investitore

Trebinje je grad čije rukovodstvo ima viziju kako unaprijediti život stanovnika i ima i punu podršku Vlade Republike Srpske i Narodne skupštine Republike Srpske - poručio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji se danas sastao sa zamjenikom gradonačelnika Mirkom Ćurićem, a razgovarao je i sa direktorom ERS Lukom Petrovićem.

Tim koji rukovodi gradom na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Mirkom Ćurićem ima viziju o tome kako unaprijediti život građana Trebinja, stvoriti bolje uslove za nove investicije i privući investotore da ovdje ulažu- istakao je Čubrilović.

- Raduje da je grad Trebinje ocijenjen kao povoljan ambijent za strane investitore i ljude koji dolaze sa strane i činjenica da pojedine diplomate kupuju ovdje stanove i imaju namjeru da privremeno ili trajno žive ovdje, rekao je Čubrilović.

Podsjetio je na problem sa viškom zaposlenih u gradskoj administraciji i istakao da gradska uprava pronalazi kvalitetna rješenja koja su u skladu sa zakonskim okvirima.

- Bez saradnje sa Vladom Republike Srpske, Narodnom skupštinom Republike Srpske, nema napretka, a mi imamo izuzetno dobru saradnju kao što smo i do sada imali, a imaćemo je i u narednom periodu, istakao je Mirko Đurić, zamjenik gradonačelnika Trebinja.

Čubrilović je posjetio je i Elektroprivredu Republike Srpske gdje je razgovarao sa direktorom Lukom Petrovićem.

Tokom posjete Hercegovini sastao se i sa načelnikom Bileće Miljanom Aleksićem.