latinica  ћирилица
18/01/2019 |  18:55 | Autor: SRNA

Milić: Prelazno rješenje - neka od regionalnih deponija

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić rekao je da je brčanska Vlada kao prelazno rješenje do pripreme nove deponije predložila da se smeće odvozi na neku od regionalnih deponija.
Siniša Milić - Foto: RTRS
Siniša MilićFoto: RTRS

Ovo prelazno rješenje predloženo je, kako je rekao, u dogovoru sa šefom resornog Odjeljenja za komunalne poslove Zoranom Bulatovićem.

Milić je izrazio zadovoljstvo činenicom da je već na prethodnoj sjednici Vlade Brčko distrikta zaključeno da se šefu Odjeljenja za komunalne poslove da saglasnost da počne sa pripremama za raspisivanje javnog poziva za izbor firme koja će vršiti odvoz smeća.

"Tim zaključkom je predviđeno da se, osim obaveze obezbjeđenja sredstava za tu namjenu već u ovogodišnjem budžetu i onaj postojeći milion iz prethodnih budžeta utroši za izgradnju pretovarne stanice, koja bi trebalo da služi za odvoza smeća, kao i za kupovinu dva vozila", rekao je Milić novinarima.

Gradonačelnik distrikta Brčko naglasio je da je veoma odlučan da se ovo pitanje riješi što prije.

"Što se mene lično tiče, kao i drugih predstavnika vlasti sa kojima sam razgovarao iz reda srpskog naroda, budžeta za 2019. godinu neće biti bez stavke koja se odnosi na obezbjeđenje sredstava za odvoz smeća na neku od regionalnih deponija jer je ovo problem koji traje godinama i krajnje je vrijeme da se riješi", naveo je Milić.

On je dodao da brčanska vlast razumije da građani nemaju strpljenja da čekaju trajno rješenje i da su se zato opredijelili za ovu opciju.

"Siguran sam da ćemo to ovim budžetom i uspjeti, a onda krenuti u procedure dobavljanja te usluge, što znači da bi problem deponije ubrzo trebao da bude riješen", rekao je Milić.

On je naveo da postoji stalna komunikacija sa predstavnicima mjesne zajednice Ilićka, gdje se sada deponija i nalazi, te da je u toku i određivanje nove trajne lokacije deponije.

"Koliko mi je poznato, pošto je u toku izrada prostornog plana Brčko distrikta, nosiocu izrade je upućen elaborat u kojem je, na osnovu svih standarda i parametara, predložena lokacija za trajno rješavanje problema deponovanja smeća na prostoru distrikta", naglasio je Milić.